Kustlijn Waterval in zee Turkse Glet boot

Omgeving

Tussen de badplaatsen Belek en Incekum vind je Side, waar veel historie bezienswaardigheden te vinden zijn. In het hart van de stad vind je de indrukwekkende Apollo-tempel en een antiek amfi-theater. Natuurlijk kun je in deze plaats ook genieten van gezellige terrasjes, restaurantjes en leuke winkeltjes.


Dimcayi grotten

De rivier de Dimcayi is vlakbij Alanya gesitueerd en ontspringt in het Taurusgebergte. Het rivierwater is niet alleen koel in de winter, maar ook heerlijk verfrissend in de zomer. Vlakbij de rivier zijn de Dimcayi grotten te bezichtigen met prachtige stalagmieten en stalactieten. Ook kun je er heerlijk picknicken in een van de boomhutten van de vele restaurantjes of gebruik maken van het raftingparcours.


Antalya

Aan de voet van de Taurusgebergte ligt de prachtige stad Antalya. Antalya heeft voor iedereen veel te bieden om er een leuke ochtend of middagexcursie van te maken. In de oude stad Kaleici zijn bijzondere houten huizen met balkons, gelegen aan geplaveide klinkerstraatjes en steegjes. Je kunt hier uren rondstruinen en op zoek gaan naar souvenirs in de vele winkeltjes. Na een wandeling in het centrum is het heerlijk toeven in het groene stadspark Karaali Parki waar je in de schaduw van de bomen even kunt bijkomen van alle opgedane indrukken.
Het archeologisch museum net buiten de stad Antalya gelegen, is 1 van de grootste musea van Turkije met een zeer uitgebreide collectie van beelden uit de oudheid.


Termessos

De zeer spectaculair in de bergen gelegen ruinestad Termessos ligt op ruim 1000 meter hoogte. Het is in een prachtig nationaal park gelegen met een bijzondere flora en fauna. Er leven in de dichtbeboste bergen onder andere lynxen, herten, beren en jakhalzen. Doordat deze stad uit de oudheid nooit echt opgegraven is en waarschijnlijk na een aardbeving in de 6e eeuw is verlaten hangt er een spookachtige en woeste sfeer. Zo kun je er een uitstekend bewaard theater en een zeer intrigerende Necropolis, een antieke begraafplaats, bezichtigen. Ook de uitzichten op de valleien zijn fenomenaal. Termessos ligt op circa 25 kilometer ten noordoosten van de stad Antalya.


Aspendos

Bij Aspendos ligt het best bewaarde theater uit de Romeinse tijd. Het werd in de 2e eeuw gebouwd door Keizer Marcus Aurelius en dit prachtige bouwwerk kon aan ruim 15000 bezoekers plaats bieden. Sinds die tijd zijn er wel enige restauratiewerkzaamheden geweest, maar het theater is vrijwel in authentieke staat gebleven. Het theater van Aspendos wordt tegenwoordig nog steeds gebruikt voor optredens en voorstellingen. Vlak bij Aspendos is ook nog een hele mooie aquaduct die uit dezelfde periode stamt. Je kunt dit aquaduct al vanaf de weg richting Aspendos zien liggen, maar is zeker de moeite waard om met een korte stop te bezichtigen.


Side

Side is een stad waar de toeristische faciliteiten op een hele mooie manier gecombineerd zijn met de bezienswaardigheden uit de oudheid. Het oude centrum van Side, dat op een schiereiland gelegen is, bestaat uit een wirwar van nauwe straatjes en steegjes met vele winkeltjes, terrassen en restaurants. Aan het einde van de landtong is de Tempel van Apollo, die s’ avonds prachtig verlicht is. Als je de oude ommuurde stad van Side binnenkomt zal je meteen het Romeinse amfitheater en de Agora, het vroegere marktplein, in het oog springen. Erg leuk is het om een bezoek te brengen aan het museum die in een gebouw gevestigd is waar vroeger de Romeinse thermen zaten.


Manavgat

Vlak bij de stad Side zijn de watervallen van Manavgat. De watervallen zijn in een rivier gelegen en de entourage is heerlijk ontspannen. Je kunt aan de oevers in de schaduw een hapje eten bij n van de terrassen, met op de achtergrond het geklater van de watervallen. Er zijn mooie wandelingen te maken en het is heel leuk om de watervallen te combineren met de drukbezochte markt in Manavgat, die elke maandag plaatsvindt.


Suggesties

Heeft u zelf nog leuke suggesties voor bezoekers van Hotel Royal Dragon? Plaats dan een tip op het prikbord! De leukste tips worden op de site geplaatst onder vermelding van uw naam.